Despre noi

de Andrei Mateiu

Începem această poveste prin a remarca faptul că Foto Mateiu este o afacere de familie, care, de 2 generații, păstrează calitatea serviciilor la un nivel ridicat, talentul și meticulozitatea fiind aptitudini moștenite din tată în fiu.

Tatăl nostru avea încă din tinerețe o pasiune înnascută pentru fotografie. Așa a început totul. Noi, copii fiind, practicam dansul, iar în spectacolele la care participam în Europa aveam mare nevoie de un aparat de fotografiat pentru a ne putea imortaliza munca. Astfel, părinții ne-au făcut cadou primul aparat foto.

Fratele meu, Alex, care moștenise de mic latura artistică a mamei, obișnuia să picteze în copilărie, începând să devină tot mai atras de fotografie încă de la începutul liceului. La 16 ani a avut prilejul de a poza prima nuntă, înlocuindu-l pe tata, care era foarte bolnav. Astfel, Alex a intrat de foarte tânăr în branșa fotografilor.

Tânăr și entuziast, Alex a adus cu el o nouă viziune asupra artei fotografierii și un nou stil de prelucrare. La scurt timp, am fost trimis și eu pe teren să îl ajut pe Alex ca și asistent. Adevărul este că m-a prins și pe mine, iar după o scurtă perioadă am început să fotografiez nunți și tot soiul de evenimente alături de fratele meu, despre care pot spune că mi-a fost mentor și model.

Mateiu Signature

După cum se poate observa, logo-ul nostru este ilustrat de semnătura Mateiu, pe care am decis să o folosim pentru a semna lucrările și pentru a ne pune și fizic amprenta pe munca noastră. Semnătura a fost desenată de mama noastră pe o coală de hârtie, fiind apoi transpusă in varianta web printr-un program de specialitate. Dorința noastră a fost aceea de a fi ceva unicat, care să ne reprezinte.

Valori  

Fotografia, pentru noi, reprezintă mai mult decât camere foto sau obiective. Surprinderea acelor clipe unice este subtilă, anticiparea momentului ideal izvorând din empatia față de emoția mirilor.

O imagine reușită transpune, cu originalitate, cărțile citite, filmele vizionate, crângurile și potecile străbătute, în acea neprețuită amintire ce dăinuie peste ani, trezind gândul și freamătul bucuriei la fiecare răsfoire a albumului de nuntă.

Fotografia de nuntă nu înseamnă doar fotoreportaj, stil portretistic sau calitate. Înseamnă artă. Înseamnă pasiune. Înseamnă entuziasm.

Iar, dincolo de cuvintele nerostite, acele imagini pline de sensibilitate conturează cea mai frumoasă poveste.

despre_noi2